Ga naar de inhoud

“Grijs Groen & Gelukkig” is een initiatief van IVN dat zich richt op het vergroenen van zorginstellingen en het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van ouderen. Dit initiatief sluit goed aan bij de doelstellingen van de ZorgZaak, aangezien beide organisaties streven naar het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen in zorginstellingen.

Door de samenwerking tussen IVN en de ZorgZaak binnen het kader van “Grijs Groen & Gelukkig” kunnen verschillende activiteiten en projecten worden ontwikkeld om de leefomgeving van ouderen te vergroenen en hun welzijn te bevorderen.

Enkele mogelijke samenwerkingsgebieden kunnen zijn:

  • Het creëren van groene buitenruimtes: Samen kunnen ze werken aan het ontwerpen en aanleggen van tuinen en groene buitenruimtes bij zorginstellingen, waar ouderen kunnen genieten van de natuur en buitenactiviteiten kunnen ondernemen. Samen met IVN is er een prachtige tuin bij de woonlocaties aangelegd waar onze bewoners van kunnen genieten of zelfs in kunnen werken. De bijdrage van IVN-vrijwilligers is zeer waardevol.
  • Natuuractiviteiten en workshops: IVN heeft natuuractiviteiten en workshops georganiseerd voor onze bewoners in samenwerking met de ZorgZaak. Voorbeelden hiervan zijn: tuinieren, vogels spotten, of natuurwandelingen, die niet alleen plezierig zijn maar ook bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van de ouderen.
  • Educatie en training: IVN  biedt trainingen en educatieve programma’s aan de medewerkers van de ZorgZaak, gericht op het belang van natuur voor de gezondheid en het welzijn van ouderen en hoe zij groene interventies kunnen integreren in de zorgpraktijk.

Door gezamenlijk op te trekken binnen het “Grijs Groen & Gelukkig”-initiatief kunnen IVN en de ZorgZaak de levenskwaliteit van ouderen in zorginstellingen verbeteren en bijdragen aan hun geluk en welzijn.