Ga naar de inhoud

Welkom bij Huize De Eik in Slagharen, waar we 24/7 professionele zorg en welzijn bieden aan mensen met een lichamelijke en/of geestelijke zorgvraag. Om in aanmerking te komen voor wonen met zorg en ondersteuning binnen Huize de Eik is een WLZ (wet langdurige zorg) indicatie vereist. Daarnaast bieden we ELV (eerstelijns verblijf) – laag complex, ELV-palliatief en logeeropvang aan.

Huize De Eik heeft appartementen op de begane grond, de eerste en tweede verdieping. Door het monumentale pand is de indeling van de appartementen verschillend van elkaar.

Op de begane grond bevindt zich een grote huiskamer met open keuken. Deze huiskamer is de centrale ontmoetingsplek. Hier worden de maaltijden geserveerd, koffie en thee gedronken, worden spelletjes en activiteiten gedaan, wordt gegymd, bingo georganiseerd en borrelmiddagen gehouden. Aangrenzend aan de huiskamer liggen twee terrassen. Een terras ligt aan de voorzijde van Huize de Eik en biedt zicht op de prachtige voortuin. Het andere terras ligt wat meer in de schaduw aan de zijkant van de huiskamer aangrenzend aan een bosrand.

In Huize De Eik bevinden zich een- en twee persoons appartementen. Alle appartementen beschikken over een keukenblok en grote doucheruimte. Er zijn appartementen met een separate slaapkamer en appartementen met een woon-/slaapkamer. Op dit moment worden er diverse appartementen vergroot zodat de slaapkamer separaat aan de woonkamer grenst. De appartementen kijken uit op de prachtige voortuin met grote vijver en statige eikenbomen of op de mooi aangelegde landschapstuin aan de achterkant.

De tuin bij Huize De Eik is werkelijk prachtig. Er is een wandelpad die de voor- en achtertuin met elkaar verbindt. Verder zijn er in de achtertuin diverse pluktuinen aanwezig, is er een dierenweide met geitjes en kippen en zijn er fruitbomen en bessenstruiken. Ook is er een overkapping gerealiseerd voor het stallen van de duofiets, rolstoelfiets en scootmobielen.

Appartementen

Binnen Huize De Eik zijn enkele appartementen geschikt voor echtparen. Elk appartement heeft een andere indeling, maar is voorzien van eigen sanitair en keuken. Als bewoner mag je meehelpen met de dagelijkse huishoudelijke taken, heb je inspraak op wat er op het menu komt, en mag je zelfs kiezen wat er gegeten wordt op je verjaardag.

De groene omgeving van Huize De Eik is buitengewoon geschikt voor natuuractiviteiten die volop worden georganiseerd. Wij maken het verschil in het leven van mensen door bewoners zelf regie te geven met betrokken medewerkers en vrijwilligers. Welkom bij Huize de Eik, waar we samen zorgen voor een warme en ondersteunende leefomgeving.

Aanmelden of meer informatie

Het uitgangspunt is altijd dat er passende kwalitatieve zorg geleverd kan worden aan u of uw dierbare op basis van een zorgindicatie. Hierbij hanteren wij een aantal criteria. Neem vrijblijvend contact op voor een toelichting.

Ons klantadviesbureau geeft u graag informatie, kan een afspraak voor een bezichtiging regelen en kan u adviseren bij het aanvragen van de zorgindicatie. Belt u gerust met ons klantadviesbureau (0)528 745 145 of stuur een e-mail naar adviesbureau@zorgzaak.nl.

Veel gestelde vragen

Wanneer kunt u wonen in Huize de Eik?

Om in aanmerking te komen voor een appartement binnen onze woonlocatie heeft u een WLZ (Wet Langdurige Zorg)-indicatie en zorg in natura nodig. Er zijn verschillende zorgniveaus: VV (verzorging en verpleging) 4 voor beschut wonen met intensieve begeleiding en verzorging, VV5 voor beschermd wonen met intensieve dementiezorg, VV6 voor beschermd wonen met intensieve verzorging en verpleging, en VV10 voor palliatieve zorg. Voor het verblijf in onze woonlocatie is een zorgindicatie vereist, gebaseerd op zorg in natura.

Voor meer informatie over de inclusie- en exclusielijsten, overbruggingszorg, en logeermogelijkheden op basis van particuliere zorg kunt u contact opnemen met ons adviesbureau.

Wat kost wonen bij Huize De Eik

Verhuizen naar een woonlocatie met zorg, daar komt veel bij kijken en roept vragen op. Bijvoorbeeld: hoe zijn de maandelijkse kosten opgebouwd? Wij geven u graag inzicht in onze huurprijs en servicekosten. Daarnaast kunnen we u uitleg geven over het aanvragen van huursubsidie en de CAK – Stichting Centraal Administratie Kantoor AWBZ (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten).

Onderscheid in zorgkosten en woonkosten

Wij maken onderscheid tussen de kosten voor de 24-uurszorg en de kosten voor wonen. De kosten voor zorg worden vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (WLZ) en de kosten voor wonen betaalt u zelf. De zorgkosten worden direct gefinancierd vanuit de Wet langdurige zorg (WLZ). Het zorgkantoor betaalt deze vergoeding rechtstreeks aan De ZorgZaak in de vorm van het Volledig Pakket Thuis (VPT). Hier heeft u dus verder geen omkijken meer naar.

Betaal ik een hoge of lage eigen bijdrage?

U betaalt bij ons een lage eigen bijdrage.

Een particulier woonhuis zoals Huize De Eik valt onder het Volledig Pakket Thuis (VPT) en daarvoor betaalt u een lage eigen bijdrage aan het CAK (dit is wettelijk bepaald). Dit in tegenstelling tot wonen in een reguliere zorginstelling, waar een hoge eigen bijdrage geldt (maximaal € 2.887,40 per maand).

Het verschil in kosten bij wonen bij Huize De Eik en een regulier verzorgingshuis is daarom kleiner dan u in eerste instantie zou denken. U betaalt in onze woonhuizen een:

 • Minimale lage eigen bijdrage van € 200,40 per maand
 • Maximale lage eigen bijdrage van € 1.052,20 per maand

Wilt u hulp bij het invullen van de eigen bijdrage? Neem dan contact op met ons klantadviesbureau of raadpleeg de rekenhulp van het CAK.

Rekenvoorbeeld kosten

Regulier verzorgingshuis

Inkomen 2022 €  40.000,-
Eigen vermogen € 150.000,- (bijv. door verkoop huis)
Hoge eigen bijdrage € 2.519,59
TOTAAL € 2.519,59 per maand

 

Wonen bij Huize De Eik

Inkomen 2022 € 40.000,-
Eigen vermogen € 150.000,- (bijv. door verkoop huis)
Woonkosten, gemiddeld € 1.415,=
Lage eigen bijdrage €    375,75
TOTAAL, gemiddeld € 1.790,75 per maand
Wat is inbegrepen?

Woon- en servicekosten

De kosten voor wonen betaalt u zelf. Dit maandbedrag is afhankelijk van de grootte en ligging van uw appartement. De prijzen van een appartement gaan vanaf € 735,= per maand. Dit is een netto prijs, exclusief servicekosten. Indien u hiervoor in aanmerking komt, is het ook mogelijk om met huursubsidie bij ons te komen wonen.

In dit bedrag zijn vrijwel alle kosten van uw levensonderhoud inbegrepen (voor zover niet vergoed vanuit de Wet Langdurige Zorg, Volledig Pakket Thuis).

Wat is inbegrepen in de kosten?

Wat is inbegrepen?

 • Eigen appartement incl. badkamer
 • Gas, water, licht
 • Gebruik gemeenschappelijke ruimtes
 • Infrastructuur/abonnement voor basis TV, internet, Wifi
 • (Gemeentelijke) heffingen en belastingen
 • Afvalverwerking
 • (Brand)veiligheidsinstallaties
 • Onderhoud tuin en gemeenschappelijke ruimtes, verzekeringen gebouw etc.
 • Uitleg hoe u een indicatiestelling kunt aanvragen
Waar kan ik hulp krijgen bij het in kaart krijgen van de kosten?

Wij helpen u graag met het in kaart brengen van de kosten en de eigen bijdrage. Neem contact op met ons klantadviesbureau, adviesbureau@zorgzaak.nl, tel. 0528-745145

 

Activiteiten

Bij Huize De Eik zijn er op doordeweekse dagen verschillende activiteiten. Op dinsdag is onze bewegingsagoog aanwezig voor gymnastiek en individuele begeleiding. Twee keer per maand maken we met een grote groep een wandeling, waarbij vrijwilligers helpen. Op donderdagmiddag zijn er bewegingsspelletjes.

Op dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag zijn er activiteiten begeleid door onze welzijnsmedewerkers. Hier worden diverse activiteiten georganiseerd en op maat gemaakt indien nodig. Een keer per maand organiseren we een grote bingo en maken we regelmatig uitstapjes met de ZorgZaak bus. Ook betrekken we scholen en plaatselijke initiatieven bij onze activiteiten.

Een keer per maand is er op vrijdagmiddag een borrelmiddag. Deze wordt verzorgd door vrijwilligers en regelmatig worden er gasten uitgenodigd voor een gezellige invulling van de middag.

Alle activiteiten zijn erop gericht om de fysieke en mentale gezondheid van onze bewoners te stimuleren.

Meer over Huize De Eik
 • Wonen in het groen
 • Kleinschalig
 • Gastvrij
 • Huiselijk
 • Aandacht
 • Buurtsamenzorg
Indeling

Huize De Eik heeft appartementen op de begane grond, de eerste en tweede verdieping. Door het monumentale pand is de indeling van de appartementen verschillend van elkaar.

Ruimtes

Op de begane grond bevindt zich een grote huiskamer met open keuken. Deze huiskamer is de centrale ontmoetingsplek. Aangrenzend aan de huiskamer liggen twee terrassen. Een terras ligt aan de voorzijde van Huize de Eik en biedt zicht op de prachtige voortuin. Het andere terras ligt wat meer in de schaduw aan de zijkant van de huiskamer aangrenzend aan een bosrand. De tuin van Huize De Eik is prachtig.

Over deze locatie
Prijsinformatie

Voor prijzen en informatie over kosten adviseren wij u contact op te nemen met ons klantadviesbureau. De appartementen in Huize De Eik zijn verschillend in afmeting en ligging in het oude klooster en daardoor uiteenlopend in prijs.

Neem contact op.

Beschikbaarheid

Op dit moment zijn er appartementen beschikbaar. Ons klantadviesbureau kan met u de mogelijkheden bespreken.

Neem voor verdere vragen contact op met ons kantadviesbureau van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 16.00 uur via 0528-745145 of stuur een e-mail naar adviesbureau@zorgzaak.nl

Contactgegevens
 • Huize De Eik
 • Coevorderweg 31
 • 7776 AC Slagharen
Woonlocatie Slagharen – Huize de Eik

Een prachtig zorgcentrum met ruime en volledig uitgeruste appartementen waar de bewoners verzekerd zijn van goede zorg in een uitstekende leefomgeving.

Woonlocatie Hoogeveen – Kloosterstaete

Kloosterstaete in Hoogeveen biedt kleinschalig wonen en zorg aan, in een rustige omgeving op 5 minuten loopafstand van het centrum. Warme zorg en een huiselijke sfeer zijn onze kernwaarden. Gastvrijheid, gezondheid en gemak staan bij ons hoog in het vaandel.