Ga naar de inhoud

In Kloosterstaete wordt professionele zorg geboden aan mensen met een somatische en geestelijke zorgvraag. Er zijn 35 appartementen met een (frans)balkon, voorzien van woon/- keukengedeelte, slaapgedeelte en eigen badkamer. Mensen komen in aanmerking met een Wlz-indicatie (Wet langdurige zorg).

24 uur zorg is beschikbaar, met een gezamenlijke huiskamer op de begane grond voor maaltijden en activiteiten, bereid door gastdames. Bijna dagelijks worden activiteiten georganiseerd, van knutselen tot bewegen met de bewegingsagoog.

Bij binnenkomst van Kloosterstaete vind je een ruime hal met brievenbussen van  de bewoners. Alle deuren in het gebouw gaan automatisch open en dicht voor extra comfort.

Op de begane grond is een gezamenlijke huiskamer met een open keuken waar bewoners samen eten, koffie en thee drinken en de gezamenlijke activiteiten plaatsvinden. Het koken gebeurt in een aangrenzende ruimte waar de steamers staan. Er is een inpandige berging voor scootmobielen en fietsen en een wasruimte. Aan de zuid- en noordzijde is een terras aanwezig.

In Kloosterstaete zijn 35 eenpersoons appartementen aanwezig. Elk appartement heeft een keukenblok, een ruime badkamer en een balkon of Frans balkon. De aparte slaapkamer is gemakkelijk toegankelijk en grenst aan een ruime badkamer.

Activiteiten

Bij Kloosterstaete zijn er op doordeweekse dagen verschillende activiteiten. Op woensdag is onze bewegingsagoog aanwezig voor gymnastiek en individuele begeleiding. Op donderdagmorgen zijn er bewegingsspelletjes.

Op maandag-, dinsdag- en vrijdagmiddag zijn er activiteiten, begeleid door onze welzijnsmedewerkers. Hier worden diverse activiteiten georganiseerd en op maat gemaakt indien nodig. We maken regelmatig uitstapjes met de ZorgZaak bus en ook betrekken we scholen en plaatselijke initiatieven bij onze activiteiten.

Alle activiteiten zijn erop gericht om de fysieke en mentale gezondheid van onze bewoners te stimuleren.

Veel gestelde vragen

Wanneer kunt u wonen in De Kloosterstaete?

Om in aanmerking te komen voor een appartement binnen onze woonlocatie heeft u een Wlz (wet langdurige zorg)-indicatie en zorg in natura nodig. Er zijn verschillende zorgniveaus: VV (verzorging en verpleging) 4 voor beschut wonen met intensieve begeleiding en verzorging, VV5 voor beschermd wonen met intensieve dementiezorg, VV6 voor beschermd wonen met intensieve verzorging en verpleging, en VV10 voor palliatieve zorg. Voor het verblijf in onze woonlocatie is een zorgindicatie vereist, gebaseerd op zorg in natura.Voor meer informatie over de inclusie- en exclusielijsten, overbruggingszorg, en logeermogelijkheden op basis van particuliere zorg kunt u contact opnemen met ons adviesbureau.

Wat kost wonen bij De Kloosterstaete?

Verhuizen naar een woonlocatie met zorg, daar komt veel bij kijken en roept vragen op. Bijvoorbeeld: hoe zijn de maandelijkse kosten opgebouwd? Wij geven u graag inzicht in onze huurprijs en servicekosten. Daarnaast kunnen we u uitleg geven over het aanvragen van huursubsidie en de CAK – Stichting Centraal Administratie Kantoor AWBZ (Algemene wet bijzondere ziektekosten).

Onderscheid in zorgkosten en woonkosten

Wij maken onderscheid tussen de kosten voor de 24-uurszorg en de kosten voor wonen. De kosten voor zorg worden vergoed vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ) en de kosten voor wonen betaalt u zelf. De zorgkosten worden direct gefinancierd vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Het zorgkantoor betaalt deze vergoeding rechtstreeks aan De ZorgZaak in de vorm van het Volledig Pakket Thuis (VPT). Hier heeft u dus verder geen omkijken meer naar.

Betaal ik een hoge of lage eigen bijdrage?

U betaalt bij ons een lage eigen bijdrage. Een particulier woonhuis zoals De Kloosterstaete valt onder het Volledig Pakket Thuis (VPT) en daarvoor betaalt u een lage eigen bijdrage aan het CAK (dit is wettelijk bepaald). Dit in tegenstelling tot wonen in een reguliere zorginstelling, waar een hoge eigen bijdrage geldt (maximaal € 2.887,40 per maand). Het verschil in kosten bij wonen bij de Kloosterstaete en een regulier verzorgingshuis is daarom kleiner dan u in eerste instantie zou denken. U betaalt in onze woonhuizen een:

  • Minimale lage eigen bijdrage van € 200,40 per maand
  • Maximale lage eigen bijdrage van € 1.052,20 per maand

Wilt u hulp bij het invullen van de eigen bijdrage? Neem dan contact op met ons adviesbureau of raadpleeg de rekenhulp van het CAK.

Rekenvoorbeeld kosten

Regulier verzorgingshuis

Inkomen 2022 €  40.000,-
Eigen vermogen € 150.000,- (bijv. door verkoop huis)
Hoge eigen bijdrage € 2.519,59
TOTAAL € 2.519,59 per maand

 

Wonen bij Kloosterstaete

Inkomen 2022 € 40.000,-
Eigen vermogen € 150.000,- (bijv. door verkoop huis)
Woonkosten, gemiddeld € 1.174,=
Lage eigen bijdrage €    375,75
TOTAAL, gemiddeld € 1.549,75= per maand
Wat is inbegrepen?

Woon- en servicekosten

De kosten voor wonen betaalt u zelf. Dit maandbedrag is afhankelijk van de grootte en ligging van uw appartement. De prijzen van een appartement gaan vanaf € 735 per maand. Dit is een netto prijs, exclusief servicekosten. Indien u hiervoor in aanmerking komt, is het ook mogelijk om met huursubsidie bij ons te komen wonen. In dit bedrag zijn vrijwel alle kosten van uw levensonderhoud inbegrepen (voor zover niet vergoed vanuit de Wet langdurige zorg, Volledig Pakket Thuis).

Wat is inbegrepen in de kosten?

Wat is inbegrepen?

• Eigen appartement incl. badkamer
• Gas, water, licht
• Gebruik gemeenschappelijke ruimtes
• Infrastructuur/abonnement voor basis TV, internet, Wifi
• (Gemeentelijke) heffingen en belastingen
• Afvalverwerking
• (Brand)veiligheidsinstallaties
• Onderhoud tuin en gemeenschappelijke ruimtes, verzekeringen gebouw etc.
• Uitleg hoe u een indicatiestelling kunt aanvragen

Waar kan ik hulp krijgen bij het in kaart krijgen van de kosten?

Wij helpen u graag met het in kaart brengen van de kosten en de eigen bijdrage. Neem contact op met ons adviesbureau, mailto:adviesbureau@zorgzaak.nlu0022u003eadviesbureau@zorgzaak.nlu003c/au003e, tel. 0528-745145rnrnu0026nbsp;

Aanmelden of meer informatie

Het uitgangspunt is altijd dat er passende kwalitatieve zorg geleverd kan worden aan u of uw dierbare op basis van een zorgindicatie. Hierbij hanteren wij een aantal criteria. Neem vrijblijvend contact op voor een toelichting.

Ons adviesbureau geeft u graag informatie, kan een afspraak voor een bezichtiging regelen en kan u adviseren bij het aanvragen van de zorgindicatie. Belt u gerust met ons adviesbureau (0)528 745 145 of stuur een e-mail naar adviesbureau@zorgzaak.nl.

Meer over Kloosterstaete
  • Kleinschalig
  • Gastvrij
  • Gezonde voeding
  • Huiselijk
  • Aandacht voor elkaar
Indeling

In Kloosterstaete zijn 35 eenpersoons appartementen aanwezig. Elk appartement heeft een keukenblok, een ruime badkamer en een balkon of Frans balkon. De aparte slaapkamer is gemakkelijk toegankelijk en grenst aan een ruime badkamer.

Ruimtes

Bij binnenkomst van Kloosterstaete vind je een ruime hal met brievenbussen van de bewoners. Alle deuren in het gebouw gaan automatisch open en dicht voor extra comfort.

Op de begane grond is een gezamenlijke huiskamer met een open keuken waar bewoners samen eten, koffie en thee drinken en de gezamenlijke activiteiten plaatsvinden. Het koken gebeurt in een aangrenzende ruimte waar de steamers staan. Er is een inpandige berging voor scootmobielen en fietsen en een wasruimte. Aan de zuid- en noordzijde is een terras aanwezig.

Over deze locatie
Prijsinformatie

Voor prijzen en informatie over kosten adviseren wij u contact op te nemen met ons adviesbureau. De appartementen in Kloosterstaete hebben verschillende afmetingen en ligging in het pand en daardoor ook uiteenlopende prijzen.

Neem contact op.

Beschikbaarheid

Op dit moment heeft Kloosterstaete een wachtlijst. Ons adviesbureau kan met u de mogelijkheden bespreken.

Neem voor verdere vragen contact op met ons adviesbureau van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 16.00 uur via 0528-745145 of stuur een e-mail naar adviesbureau@zorgzaak.nl

Woonlocatie Slagharen – Huize de Eik

Een prachtig zorgcentrum met ruime en volledig uitgeruste appartementen waar de bewoners verzekerd zijn van goede zorg in een uitstekende leefomgeving.

Woonlocatie Hoogeveen – Kloosterstaete

Kloosterstaete in Hoogeveen biedt kleinschalig wonen en zorg aan, in een rustige omgeving op 5 minuten loopafstand van het centrum. Warme zorg en een huiselijke sfeer zijn onze kernwaarden. Gastvrijheid, gezondheid en gemak staan bij ons hoog in het vaandel.