Ga naar de inhoud
Kleinschalige woonzorglocatie

Betaalbaar verzorgd wonen

Welkom bij de ZorgVilla in Veenoord, waar we professionele zorg bieden aan mensen met zowel somatische als geestelijke zorgbehoeften. Onze appartementen bieden een thuis voor mensen met een Wlz-indicatie (Wet langdurige zorg), waarbij de meeste ook geschikt zijn voor echtparen. Gelegen op een rustige en landelijke locatie kunt u hier 24 uur per dag zorg ontvangen, terwijl u geniet van een omgeving die het meest lijkt op thuis.

Bij onze ZorgVilla staat huiselijkheid hoog in het vaandel. We bieden een scala aan activiteiten en gezelligheid in een warme sfeer. Ook bieden we dagbesteding voor mensen die niet bij ons wonen, zodat iedereen kan profiteren van onze ondersteuning en gezelligheid.

We worden gesteund door toegewijde vrijwilligers uit de buurt, die samen met onze betrokken medewerkers het verschil maken in het leven van onze bewoners. Bij de ZorgVilla in Veenoord kunt u rekenen op zorg met een persoonlijke touch, waarbij uw welzijn altijd voorop staat.

De ZorgVilla is een unieke woonlocatie met vijf gebouwen, elk vernoemd naar schilderijen van Vincent van Gogh, die in 1883 enkele maanden in Nieuw Amsterdam heeft gewoond. Laten we eens kijken naar wat elk gebouw te bieden heeft.

Het hoofdgebouw, de Plataan, is het hart van de ZorgVilla. Hier bevindt zich een grote keuken waar heerlijke maaltijden worden bereid voor alle bewoners. Op de begane grond zijn er twee gezellige huiskamers en zes appartementen met een eigen terras. Enkele appartementen hebben een keukenblok en allemaal beschikken ze over een eigen doucheruimte. Op de eerste verdieping zijn acht appartementen met een balkon, ingericht als woon-/slaapkamer, elk met een keukenblok en doucheruimte. Deze appartementen zijn geschikt voor een eenpersoons huishouden.

Het gebouw de Zonnebloem biedt drie ruime appartementen met een eigen terras en doucheruimte, plus een centrale ruimte met keukenblok. Deze appartementen zijn perfect voor tweepersoonshuishoudens.

In de Korenbloem zijn er twee ruime begane grond appartementen met een eigen terras, keukenblok, doucheruimte en aparte slaapkamer, geschikt voor tweepersoonshuishoudens. Op de eerste verdieping zijn er twee appartementen die zijn ingericht als woon-/slaapkamer, ook met keukenblok en doucheruimte, geschikt voor eenpersoonshuishoudens.

Welkom bij gebouw de Kastanje! Hier vindt u dertien ruime appartementen met een aparte slaapkamer, elk voorzien van een eigen overdekt terras, keukenblok en doucheruimte. Deze appartementen zijn geschikt voor zowel een- als tweepersoonshuishoudens. Daarnaast beschikt het gebouw over een grote keuken en een ruime huiskamer. In deze gezellige, lichte en toegankelijke huiskamer vinden vaak groepsactiviteiten plaats. Voor kleinere groepen is er achterin het gebouw nog een knusse ruimte beschikbaar. Hier kunt u samen genieten van gezelligheid en activiteiten.

Tenslotte, het gebouw het Atelier wordt gebruikt als dagbesteding. Deze grote ruimte heeft een uitgebreide keuken en een apart toilet.

Bij de ZorgVilla staat comfort en welzijn voorop en we streven ernaar om een thuis te bieden aan al onze bewoners, waar ze zich veilig en gelukkig voelen.

De ZorgVilla beschikt over een prachtige grote tuin waar u heerlijk kunt ontspannen en genieten van de natuur. De tuin heeft verschillende terrassen, een groot insectenhotel en een pluktuin waar u bloemen kunt plukken. Ook hebben we een tuinkas waar verse groenten worden verbouwd, een bewegingspad en een jeu de boulesbaan. Kom tot rust en beleef de natuurlijke schoonheid in onze tuin.

Activiteiten

Bij de ZorgVilla zijn er op doordeweekse dagen verschillende activiteiten. Op maandag is onze bewegingsagoog aanwezig voor gymnastiek en individuele begeleiding. Twee keer per maand maken we met een grote groep een wandeling, waarbij vrijwilligers helpen. Op vrijdagochtend zijn er bewegingsspelletjes en eens per maand komen peuters van een peuterspeelzaal meedoen.

Op dinsdag, woensdag en donderdagmiddag is dagbesteding “Het Atelier” open voor onze bewoners en cliënten uit de omgeving. Deze dagbesteding wordt begeleid door een activiteitenbegeleider. Hier worden diverse activiteiten georganiseerd, en op maat gemaakt indien nodig. Een keer per maand organiseren we een grote bingo. Ook gaan we maandelijks winkelen in Nieuw-Amsterdam en maken we regelmatig uitstapjes met de ZorgZaak bus.

Een keer per maand is er op zaterdagmiddag een borrelmiddag. Deze wordt verzorgd door vrijwilligers en regelmatig worden er gasten uitgenodigd voor een gezellige invulling van de middag.

Alle activiteiten zijn erop gericht om de fysieke en mentale gezondheid van onze bewoners te stimuleren.

Veel gestelde vragen

Wanneer kunt u wonen in De Zorgvilla?

Om in aanmerking te komen voor een appartement binnen onze woonlocatie heeft u een Wlz (Wet langdurige zorg)-indicatie en zorg in natura nodig. Er zijn verschillende zorgniveaus: VV (verzorging en verpleging) 4 voor beschut wonen met intensieve begeleiding en verzorging, VV5 voor beschermd wonen met intensieve dementiezorg, VV6 voor beschermd wonen met intensieve verzorging en verpleging, en VV10 voor palliatieve zorg. Voor het verblijf in onze woonlocatie is een zorgindicatie vereist, gebaseerd op zorg in natura.

Voor meer informatie over de inclusie- en exclusielijsten, overbruggingszorg, en logeermogelijkheden op basis van particuliere zorg kunt u contact opnemen met ons adviesbureau.

Wat kost wonen in De ZorgVilla?

Verhuizen naar een woonlocatie met zorg, daar komt veel bij kijken en roept vragen op. Bijvoorbeeld: hoe zijn de maandelijkse kosten opgebouwd? Wij geven u graag inzicht in onze huurprijs en servicekosten. Daarnaast kunnen we u uitleg geven over het aanvragen van huursubsidie en de CAK – Stichting Centraal Administratie Kantoor AWBZ (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten).

Onderscheid in zorgkosten en woonkosten

Wij maken onderscheid tussen de kosten voor de 24-uurszorg en de kosten voor wonen. De kosten voor zorg worden vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) en de kosten voor wonen betaalt u zelf. De zorgkosten worden direct gefinancierd vanuit de Wet Langdurige Zorg (Wlz). Het zorgkantoor betaalt deze vergoeding rechtstreeks aan De ZorgZaak in de vorm van het Volledig Pakket Thuis (VPT). Hier heeft u dus verder geen omkijken meer naar.

Betaal ik een hoge of lage eigen bijdrage?

U betaalt bij ons een lage eigen bijdrage.

Een particulier woonhuis zoals De ZorgVilla valt onder het Volledig Pakket Thuis (VPT) en daarvoor betaalt u een lage eigen bijdrage aan het CAK (dit is wettelijk bepaald). Dit in tegenstelling tot wonen in een reguliere zorginstelling, waar een hoge eigen bijdrage geldt (maximaal € 2.887,40 per maand).

Het verschil in kosten bij wonen bij De ZorgVilla en een regulier verzorgingshuis is daarom kleiner dan u in eerste instantie zou denken. U betaalt in onze woonhuizen een:

 • Minimale lage eigen bijdrage van € 200,40 per maand
 • Maximale lage eigen bijdrage van € 1.052,20 per maand

Wilt u hulp bij het invullen van de eigen bijdrage? Neem dan contact op met ons adviesbureau of raadpleeg de rekenhulp van het CAK.

Rekenvoorbeeld kosten
Inkomen 2022 €  40.000,-
Eigen vermogen € 150.000,- (bijv. door verkoop huis)
Hoge eigen bijdrage € 2.519,59
TOTAAL € 2.519,59 per maand

 

Wonen bij De ZorgVilla

Inkomen 2022 € 40.000,-
Eigen vermogen € 150.000,- (bijv. door verkoop huis)
Woonkosten, gemiddeld € 1.243,=
Lage eigen bijdrage € 375,75
TOTAAL, gemiddeld € 1.618,75,= per maand
Wat is inbegrepen?

Woon- en servicekosten

De kosten voor wonen betaalt u zelf. Dit maandbedrag is afhankelijk van de grootte en ligging van uw appartement. De prijzen van een appartement gaan vanaf € 735,= per maand. Dit is een netto prijs, exclusief servicekosten. Indien u hiervoor in aanmerking komt, is het ook mogelijk om met huursubsidie bij ons te komen wonen.

In dit bedrag zijn vrijwel alle kosten van uw levensonderhoud inbegrepen (voor zover niet vergoed vanuit de Wet Langdurige Zorg, Volledig Pakket Thuis).

Wat is inbegrepen in de kosten?

Wat is inbegrepen?

 • Eigen appartement incl. badkamer
 • Gas, water, licht
 • Gebruik gemeenschappelijke ruimtes
 • Infrastructuur/abonnement voor basis TV, internet, Wifi
 • (Gemeentelijke) heffingen en belastingen
 • Afvalverwerking
 • (Brand)veiligheidsinstallaties
 • Onderhoud tuin en gemeenschappelijke ruimtes, verzekeringen gebouw etc.
 • Uitleg hoe u een indicatiestelling kunt aanvragen
Waar kan ik hulp krijgen bij het berekenen van de kosten?

Wij helpen u graag met het in kaart brengen van de kosten en de eigen bijdrage. Neem contact op met ons adviesbureau, adviesbureau@zorgzaak.nl, tel. 0528-745145. Bereikbaar maandag t/m donderdag van 9.00 – 16.00 uur.

 

Aanmelden of meer informatie

Het uitgangspunt is altijd dat er passende kwalitatieve zorg geleverd kan worden aan u of uw dierbare op basis van een zorgindicatie. Hierbij hanteren wij een aantal criteria. Neem vrijblijvend contact op voor een toelichting.

Ons adviesbureau geeft u graag informatie, kan een afspraak voor een bezichtiging regelen en kan u adviseren bij het aanvragen van de zorgindicatie. Belt u gerust met ons adviesbureau (0)528 745 145 of stuur een e-mail naar adviesbureau@zorgzaak.nl.

Over de ZorgVilla
 • Landelijk
 • Kleinschalig
 • Gastvrij
 • Huiselijk
 • Aandacht
 • Buurtsamenzorg
Indeling

De ZorgVilla beschikt over 5 gebouwen gelegen op een prachtig onderhouden terrein. De indeling en functie van deze gebouwen zijn verschillend van elkaar.

Ruimtes

De twee grootste gebouwen beschikken over een gezamenlijke huiskamer met aansluitend een open keuken. In deze huiskamer kunnen de maaltijden worden gebruikt, wordt koffie en thee geschonken en vinden activiteiten plaats.

Over deze locatie
Prijsinformatie

Voor prijzen en informatie over kosten adviseren wij u contact op te nemen met ons adviesbureau. De appartementen in de ZorgVilla zijn verschillend in afmeting en ligging en daardoor  uiteenlopend in prijs.

Neem contact op.

Beschikbaarheid

De gemiddelde wachttijd om in aanmerking te komen voor een appartement  is circa drie maanden, natuurlijk is dit nooit exact aan te geven. Voor beschikbaarheid en meer informatie over de inclusie- en exclusielijsten, overbruggingszorg en logeermogelijkheden op basis van particuliere zorg kunt u contact opnemen met ons adviesbureau, van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 16.00 uur via 0528-745145 of stuur een e-mail naar adviesbureau@zorgzaak.nl.

Binnen de ZorgVilla bieden we ook dagbesteding op basis van een WMO-indicatie (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) , zorg in natura en gedeeltelijke MPT (Modulair Pakket Thuis).

Contactgegevens
 • De ZorgVilla
 • Landschapsweg 29
 • 7844 KE Veenoord
Wonen
Woonlocatie Slagharen – Huize de Eik

Een prachtig zorgcentrum met ruime en volledig uitgeruste appartementen waar de bewoners verzekerd zijn van goede zorg in een uitstekende leefomgeving.

Woonlocatie Hoogeveen – Kloosterstaete

Kloosterstaete in Hoogeveen biedt kleinschalig wonen en zorg aan, in een rustige omgeving op 5 minuten loopafstand van het centrum. Warme zorg en een huiselijke sfeer zijn onze kernwaarden. Gastvrijheid, gezondheid en gemak staan bij ons hoog in het vaandel.

Woonlocatie Veenoord – De ZorgVilla

In Veenoord/Nieuw-Amsterdam in Drenthe is de ZorgVilla gevestigd, een kleinschalige woonzorg accommodatie. Hier wordt zorg geboden aan mensen met een lichamelijke en/of geestelijke zorgvraag.