Ga naar de inhoud

Onze dienstverlening

De ZorgZaak is een zorgorganisatie welke ambulante begeleiding, huishoudelijke ondersteuning en woonzorg biedt.

De woonzorglocaties

De ZorgZaak heeft drie locaties: De Kloosterstaete in Hoogeveen, De ZorgVilla in Veenoord en Huize De Eik in Slagharen. Hier kunnen cliënten met een WLZ indicatie een appartement huren en wordt hen zorg aangeboden. Op de locaties zijn gezamenlijke huiskamers aanwezig waar gekookt wordt door gastvrouwen of een kok, gezamenlijk gegeten kan worden en activiteiten uitgevoerd kunnen worden. Op alle locaties hebben wij dagbesteding met een gevarieerd programma, zoals groene dagbesteding en bewegingsactiviteiten. Daarnaast worden er per locatie activiteiten en uitjes georganiseerd voor cliënten en diens naasten. Het hoofdkantoor van De ZorgZaak is gevestigd in Hoogeveen.

Ambulante begeleiding

Wij bieden ambulante begeleiding aan cliënten (zowel jeugdigen als volwassenen) met uiteenlopende hulpvragen op basis van WMO, WLZ GGZ of Jeugdwet. Tijdens het begeleiden staat het bevorderen van de zelfstandigheid voorop en is er constant aandacht voor het behoud van de eigen regie en autonomie van de cliënt.

Huishoudelijke verzorging

De huishoudelijke zorg medewerk(st)ers kunnen cliënten ondersteunen in een schoon en leefbaar huis op basis van een WMO of WLZ indicatie of op basis van particuliere inhuur. Wij richten ons hierbij op de volgende doelgroepen: ouderen, verslaving, psychische problematiek en verstandelijke/lichamelijke beperking.

Ons werkgebied

De huishoudelijke ondersteuning en de ambulante begeleiding  wordt verleend in geheel Drenthe (gemeenten Meppel, Hoogeveen en Assen, De Wolden, Staphorst, Meppel, Westerveld, Midden Drenthe, Noordenveld, Assen, Tynaarlo en AA en Hunze) en een deel in Overijssel (Hardenberg/ Slagharen e.o.).

Kom werken bij de ZorgZaak

De vier PIJLERS van de ZorgZaak

Op basis van de pijlers Gezondheid, Gastvrijheid, Gemak en Groei bieden wij de zorg van de toekomst aan en maken wij het verschil in het leven van mensen!

Gezondheid

Iedereen voelt zich beter en is gelukkiger wanneer hij of zij zich fit en gezond voelt. Gezonde voeding zorgt voor gezondheidswinst, meer zelfvertrouwen en meer zelfstandigheid. Hetzelfde geldt voor meer bewegen. Vandaar dat aan cliënten van De ZorgZaak een veelzijdig gezond- en fitheidsprogramma wordt aangeboden waarin voeding en beweging centraal staan.

Gastvrijheid

Iedereen die bij De ZorgZaak werkt draagt gastvrijheid in zijn of haar hart. Met respect voor iedere situatie waar de cliënt zich in bevindt. Met respect voor ieders normen en waarden. Er is een luisterend oor voor iedereen, ze staan open voor alle vragen.

Gemak

Nieuwe technologische ontwikkelingen maken het mogelijk het leven van cliënten van de ZorgZaak gemakkelijker te maken. Vandaar dat er bij iedere cliënt onderzocht wordt of er toepassingen zijn die het leven prettiger kunnen maken en die de zelfstandigheid kunnen bevorderen.

Groei

De ZorgZaak zet zich in op persoonlijke groei, dit kan zijn door te leren van iemand zijn deskundigheid of voor hem/haar persoonlijke ontwikkeling. Het platform Groei speelt hier ook een belangrijke rol in.

Kernwaarden

De ZorgZaak hanteert vier kernwaarden die hun zorgfilosofie en dagelijkse praktijk ondersteunen:

Gastvrijheid: ZorgZaak legt een sterke nadruk op een gastvrije benadering in hun zorgverlening. Dit betekent dat elke cliënt met respect, vriendelijkheid en oprechte aandacht wordt behandeld, waardoor ze zich welkom en gewaardeerd voelen in hun zorgomgeving.

Betrokkenheid: Deze kernwaarde weerspiegelt de diepe betrokkenheid van de medewerkers bij het welzijn van de cliënten. Dit betekent dat de medewerkers niet alleen zorg verlenen, maar ook een persoonlijke band opbouwen en zich echt inzetten voor het verbeteren van het leven van hun cliënten.

Professioneel: ZorgZaak streeft naar hoge professionele standaarden.

Dit omvat voortdurende scholing en ontwikkeling van medewerkers om ervoor te zorgen dat ze de best mogelijke zorg kunnen bieden, ondersteund door de nieuwste inzichten en technologieën.

Toekomstgericht: De organisatie kijkt vooruit en is voortdurend bezig met innovatie en verbetering van de zorgverlening. Dit betekent dat ZorgZaak proactief werkt aan het implementeren van nieuwe technieken en methoden om de zorgervaring van cliënten te optimaliseren

Deze kernwaarden zorgen ervoor dat De ZorgZaak een omgeving creëert waarin cliënten niet alleen zorg ontvangen, maar ook respect, betrokkenheid en voortdurende verbetering ervaren.