Ga naar de inhoud

Op vrijdag 26 april jl was het feest bij de ZorgVilla. Vanuit een examenopdracht had stagiaire bewegingsagogiek Erna de Koningsspelen georganiseerd. En wat kwam de subsidie van de gemeente Emmen goed van pas die ingezet mocht worden voor verbindende initiatieven in de buurt.

In het feestelijk versierde gebouw van de ZorgVilla, de Kastanje werden de deelnemers verwelkomt met oranje ballonnen en vlaggetjes. De rollators en rolstoelen van de bewoners werden versierd met zelfgemaakte bloemen en haakwerkjes in de kleuren rood, wit en blauw. De vrijwilligers hadden zich uitgedost in vrolijk gekleurde kleding en versierd met boa’s en speldjes, zo werd iedereen gastvrij ontvangen. Om 10.00 uur kwamen de kinderen van Vivikids de Bron uit Nieuw Amsterdam om met onze bewoners mee te doen. Natuurlijk moest er eerst koffie en ranja worden gedronken met een lekkere tompouce, waarna fanatiek in groepjes de diverse spelen werden gespeeld. Twee grote torens met blikken werden met veel lawaai omgegooid door de deelnemers, bij het ringgooien werden hoge scores behaald.  En de beentjes moesten flink in beweging tijdens het eierlopen om als eerste de eindstreep te halen. En wat dacht je van sjoelen en “spijkerpoepen”, die spelen konden natuurlijk niet ontbreken. Enkele kinderen hadden ontdekt dat het stoepkrijt eieren waren en vermaakten zich met tekenen buiten op het plein. Na een heerlijke lunch met een broodje kroket kwam de buurtvereniging van de Middenweg uit Veenoord om met de bewoners jeu de boules te spelen. Wat een plezier en gezelligheid!

En zo werd deze geslaagde dag met elkaar afgesloten met het “Wilhelmus” en een toast op onze Koning met een overheerlijk oranjebittertje.